Egeskov Slot

Deltagelsen på “Store Havedage” i 2012 blev Baugaardens første besøg på Egeskov Slot. Et tæt samarbejde opstod, og det resulterede i 2013 i et levende monogram til slottets smukke park.

Monogrammet var som udgangspunkt tiltænkt greveparret Caroline og Michael Ahlefeldts private have. I løbet af 2012 blev flere modeller udviklet på Baugaarden, og i marts 2013 kunne Heinrich Braun præsentere den færdige model.

Det blev besluttet af Caroline Ahlefeldt og chefgartner Peter Bonde Poulsen, at også offentligheden skulle have glæde af den smukke skulptur. Den fik fornem placering i midten af runddelen ved hovedindgangen til parken.

Monogrammet er lavet af i alt 30 pilevidjer, der er bundet om et jernstativ. Det danner forbogstaverne i greveparrets navne ‘C’ og ‘M’. Skulpturen er designet, så den giver et nyt udtryk alt efter hvilken side, den opleves fra.

Skulpturen er konstrueret i to dele, som efterfølgende er sat sammen på stedet. Af hensyn til vindfølsomheden i de store kroner, er de to deles jernstativer svejset sammen.

For at få den rigtige højde på monogrammet er der anvendt 3 år gamle pilevidjer i sorten “Bleu” (Salix Purpurea x Daphnoides). Pilevidjerne vil med årene gro sammen, hvor de krydser hinanden og blive til ét samlet piletræ.

“Det har været meget spændende at få lov at skabe et personligt kunstværk til greveparret på Egeskov Slot – et sted, som rummer så meget Danmarkshistorie, tradition og kultur” siger Heinrich Braun, Baugaarden

Billedgalleriet nedenfor viser, da monogrammet blev etableret på Egeskov Slot, samt året efter. I forbindelse med etableringen, blev der lavet en allé med ‘Sif’ skulpturen. Den pryder nu vejen fra hovedindgangen og ned til slottet. Du kan læse mere om ‘Sif’ skulpturen her.

Parken ved Egeskov Slot er flere gange tildelt internationale priser for dens smukke arkitektur og unikke beplantning. Således vandt slottet i 2012 den fornemme European Garden Award.

Galleri