Egeskov Slot

Deltagelsen på “Store Havedage” i 2012 blev Baugaardens første besøg på Egeskov Slot. Et tæt samarbejde opstod, og det resulterede i 2013 i et levende monogram, der nu pryder hovedindgangen til slottets smukke park.

Monogrammet var som udgangspunkt tiltænkt greveparrret Caroline og Michael Ahlefeldts private have. I løbet af 2012 blev flere modeller udviklet på Baugaarden, og i marts 2013 kunne Heinrich Braun præsentere den færdige model.

Det blev besluttet af Caroline Ahlefeldt og chefgartner Peter Bonde Poulsen, at også offentligheden skulle have glæde af den smukke og unikke skulptur, og den fik tildelt den fornemme plads i midten af runddelen lige inden for hovedindgangen til parken.

Monogrammet er lavet af i alt 30 pilevidjer, der er bundet om et jernstativ. Det danner forbogstaverne i greveparrets navne og er designet, så det giver et nyt udtryk alt efter hvilken side, det opleves fra.

Skulpturen er konstrueret i to dele, som efterfølgende er sat sammen på stedet. Af hensyn til vindfølsomheden i de store kroner, er de to deles jernstativer svejset sammen.

For at få den rigtige højde på monogrammet er der anvendt 3 år gamle pilevidjer i sorten “Bleu” (Salix Purpurea x Daphnoides). Pilevidjerne vil med årene gro sammen, hvor de krydser hinanden og blive til ét samlet piletræ.

“Det har været meget spændende at få lov at skabe et personligt kunstværk til greveparret på Egeskov Slot – et sted, som rummer så meget Danmarkshistorie, tradition og kultur” Heinrich Braun, Baugaarden

Billedgalleriet nedenfor viser, da monogrammet blev etableret på Egeskov Slot. Parken ved Egeskov Slot blev i 2013 kåret af CNN som en af de 12 flotteste parker i verden og vandt i 2012 den fornemme European Garden Award.

Se billedgalleriet af Egeskov Slots levende monogram et år efter etableringen her.

Comments are closed.