Vejle Kommune

Det var behovet for at nytænke de grønne miljøer, der i sommeren 2019 fik Vejle Kommune til at dekorere centrale pladser og stræder med levende kunst fra Baugaarden Living Art. I alt 10 Nordiske Palmer og 9 specialdesignede skulpturer blev leveret og etableret i store krukker.

Valget faldt på de levende pileskulpturer, da de i form og design efterlever kommunens mål om at løfte den arkitektoniske kvalitet i byrummet.

Lena Månson, landskabsarkitekt i Vejle Kommune siger om valget: ”Vi syntes, det kunne være spændende at prøve noget anderledes og noget, der holder året rundt. Pil er et interessant valg, fordi det er noget andet, end det vi normalt har i krukkerne, det holder hele året, men giver alligevel noget forskelligt i forhold til årstiderne”

Heinrich Braun tilføjer: ”Pilens fleksibilitet skaber en mangfoldighed i designprocessen, men samtidig skal jeg respektere den naturlige begrænsning, der ligger i det levende materiale. Det er i spændet mellem disse to yderpunkter, at jeg har skabt skulpturerne til Vejle Kommune. Deres udseende er skabt med inspiration fra den lokale arkitektur og historie i Vejle”.

Comments are closed.