Axeltorv, Næstved

I maj 2012 præsenterede Næstved Kommune i alt 6 Harlekin træer på Axeltorv, som er det centrale torv i Næstved bymidte. Projektet var et samarbejde mellem projektleder i Parkvæsenet Signe Grimstrup Knudsen, Citychef Anne Steen samt Michael Kornbeck, chef for Næstved Vej & Park.

Træerne er etableret i store jernkrukker og står i 2 grupper med 3 træer i hver. Alle træerne er lavet i pilesorten gulpil (Salix Alba) og er 150 cm høje i stammen.

Tanken var at skabe noget anderledes og nytænkende på torvet, noget der kunne tiltrække sig opmærksomhed.

 ”Vores udveksling af kreative ideer og tanker startede en snak om traditionelt pileflet, og se, hvad det nu har ført til: Vi kan præsentere levende kunstværker, lavet af frisk pil, som skal give Axeltorv et eksotisk pust i sommermånederne”, siger Citychef Anne Steen.

Heinrich Braun siger om projektet: ”Levende pil er smukt både i løv og i bark, og flettet som træer bliver pilens smukke udseende pludselig ophøjet til noget kunstnerisk. Det bliver en flot og anderledes bymidte, som vi tror og håber på, at Næstveds borgere vil glæde sig til at opleve og følge med i, når den udvikler sig hen over sommeren.”

Comments are closed.