Skovtårnet

Ideen om at lave en levende udgave af Skovtårnet opstod i det øjeblik, Heinrich Braun for første gang så det imponerende tårn midt i bøgeskoven. Form og design gav sig selv, og folkene bag Skovtårnet var med på idéen.

Skovtårnet er et helt unikt kunstværk på 45 meter bygget i cortenstål og egetræ. Det er skabt af mennesker men med respekt for naturen, og det gør Skovtårnet til en skulptur, der passer helt naturligt ind i landskabet. Den symmetriske konstruktion behager det menneskelige øje, og netop symmetri er et vigtigt omdrejningspunkt, når Heinrich Braun skaber sine levende pileskulpturer.

Det Levende Skovtårn er lavet af 24 levende pilevidjer i sorten Rød Americana (Salix fragilis americana), som er flettet om en jernkonstruktion, der har en top diameter på 112 cm. Pileskulpturens højde og form er en nøjagtig genskabelse af Skovtårnet i forholdet 1:25. Det Levende Skovtårn er 1,80 meter i stammehøjden og hertil kommer kronen.

Comments are closed.