Privat have, Sverige

I en have lidt vest for Stockholm står Sveriges smukkeste træer. Det mener haveejerne i hvert fald selv, og det er svært at være uenig med dem.

I 2013 besøgte ægteparret Baugaardens stand på Nordiska Trädgårdar havemessen i Stockholm, og de blev forelskede i skulpturen ‘Sif’ på grund af dens åbne design og høje stamme. Derudover faldt valget på ‘Sif’, fordi modellen er bygget til at kunne have LED spots indbygget, og det betød, at ønsket om lys i haven kunne opfyldes.

Ægteparret havde året forinden bygget nyt hus i moderne stil, og haven, som skulpturerne skulle plantes i, var stadig under etablering. Ejerne var ikke interesseret i en lukket have med tæt hæk men mere en åben have med nogle kunstneriske elementer i, der fangede opmærksomheden.

Der blev etableret i alt 5 ‘Sif’ skulpturer i stammehøjden 180 cm og i græsplænen plantede de 3 Harlekin træer i forskellige højder. Det skabte et lille tableau i haven.

Med årene er skulpturerne kun blevet smukkere at se på. Stammerne er blevet kraftige og er groet sammen de steder, hvor pilegrenene krydser hinanden. Og kronerne bliver hvert år klippet i cylinderform og det gør skulpturen helt unik og fantastisk.

“Sveriges finaste Pilträd”

Privat haveejer, Sverige

Det enkle design gør ‘Sif’ yderst velegnet som lyskilde i haven, da stammen altid vil være åben og lade lyset skinne igennem, selvom pilen gror sammen i alle krydsene. Lys i haven forlænger havesæsonen og omdanner haven til et ekstra rum, man kan opholde sig i eller kigge ud på, når vejret ikke tillader havevandring.

Du kan læse mere om skulpturen ‘Sif’ her.

Comments are closed.